Hero > How It Works

En bättre fastighetsmäklare

Blok är en fastighetsmäklare som sparar dig tid, pengar och energi. Bostadsaffärer som de borde vara, helt enkelt.

Bli uppringd

Så fungerar Blok

Värdera din bostad

Första steget är att göra en värdering. Det gör du direkt på Blok.se med hjälp av vårt värderingsverktyg. Det ger dels oss underlaget vi behöver om din bostad. Dels dig en tydlig bild över din bostads värde och vårt eventuella arvode beroende på bostadens slutpris. I nästa steg vill vi veta lite mer om dig.

Registrera dig på Blok.se

Dags att registrera dig! Här fyller ni i vem eller vilka som äger lägenheten och väljer kontaktperson. Sen återstår det bara att legitimera er med BankID. Efter det hör vi av oss till er och tar ett mer detaljerat samtal kring hur ni tänker kring er försäljning eller Pre-Sale. Det är också ett perfekt läge att ställa frågor du har och räta ut eventuella frågetecken.

Fotografering, förberedelser och marknadsföring

Nu blir det foto! Vi bokar in en av de duktiga fotograferna vi brukar arbeta med. Skulle du vilja ha hjälp med att snygga till lägenheten inför plåtningen så fixar vi en stylist. Sen pratar vi försäljningsstrategi: vilket pris lägger vi ut lägenheten för, vilka bilder vi ska använda, när vi ska annonsera, med mera.

Samtidigt på Blok-kontoret: vi löser all dokumentation och skapar marknadsföringsmaterialet. Du kan följa hela processen under “Mina sidor” på sajten, där du också kan lägga in eventuella önskemål för annonsen. När allt känns bra godkänner du och vi lägger ut annonsen. De kanalerna vi använder är:

  • Hemnet

  • Facebook

  • Instagram

Vi sköter visningarna

När det är dags för visning kliver våra mäklare och visningsvärdar in i handlingen. De visar lägenheten, guidar köparna och samlar in deras kontaktuppgifter. Vi jobbar med digitala prospekt och 3D-visning, så att spekulanterna i lugn och ro kan gå hem och fortsätta visningen om de vill. Det är ett par uppskattade tjänster vi har – både av köparna och miljön. Testa själv vår 3D-visning här.

Budgivning och kontrakt

Stadiet när pulsen oundvikligen stiger lite – budgivningen. Här finns vi vid din sida så lite eller mycket du vill. Det viktigaste för oss är att du känner dig trygg och bekväm genom hela processen. Då alla som deltar i budgivningen har identifierat sig med BankID minskar vi risken för oseriösa budgivare. Självklart håller vi er uppdaterade genom hela processen, och när vi väl har ett vinnande bud skriver vi kontrakt på kontoret.

Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig med dem till [email protected].

Varmt välkommen till oss på Blok, vi hörs!